Jan van de Biggelaar

Jan van den Biggelaar

Geboren in Geertruidenberg in 1960. Opgegroeid in Geertruidenberg.

Op 17 jarige leeftijd de wereld van de Marine binnen gestapt. Hier is mijn elektrotechnische carrière begonnen. Door de nodige scholingen en opleidingen binnen de Marine heb ik als onderofficier de Marine verlaten. Hier heb ik de eerste stappen gezet in het begeleiden en opleiden.

Tijdens de bouw en vaarklaar maken van onderzeeboten voor de Nederlandse Marine heb ik veel ervaring op mogen doen met betrekking tot kwaliteitszorgsystemen en met de bewaking van de bijbehorende processen.

Ook gedurende deze periode weer continu opleidingen gevolgd om mezelf te blijven ontwikkelen.

Na mijn Marine periode ben ik bij Miele aangevangen als technicus bedrijfsmachines, wasserijtechniek en horeca. Na relatief korte tijd ben ik doorgestroomd naar technisch specialist en was hierin de persoon om lastige problemen op te lossen, de technische vraagbaak en ondersteuning voor de bestaande groep technici. Tevens het begeleider voor nieuwe technici om het vak van servicemonteur bij te brengen. In deze periode heb ik mijn voorbereidende stappen gezet om een startkwalificatie te behalen voor mijn volgende stap in mijn carrière.

Op 40 jarige leeftijd begonnen als technisch trainer bij Miele Professional. In de avonduren de opleiding naar 2de graad leraar elektrotechniek afgerond. Gedurende deze periode is Miele Professional enorm gegroeid met een nieuw afdeling laboratorium en desinfectie. De functie veranderde en verbreedde enorm en de functie wijzigde in technial manager Professional. Hierin was ik in Nederland verantwoordelijk voor alle verschillende Professional producten, de reparatie kwaliteit, alle opleidingen binnen Miele Professional maar ook aan de eindgebruikers en technische diensten van deze apparatuur. De schakel tussen de fabrieken en Nederland betreft techniek en ontwikkeling van nieuwe producten. Daarbij heb ik ook nog diverse aanvullende functies bekleed, zoals installatie- en werkveranwoordelijke voor de technische buitendienst  en medial product officer.

In 2021 ben ik via Miele in contact gekomen met de Sity Academy. De werkwijze en doelgroepen spreken me erg aan zodat ik me graag beschikbaar heb gesteld om het pakket aan cursussen en trainingen mee verder te ontwikkelen en uit te breiden.

...voor een cursus bij SitY Academy en hop in no-time naar een technische job.